Kouluttajamme

Kouluttajamme

Kouluttajamme ovat oman alansa osaajia ja huippuja. He ovat luovia alansa kehittäjiä ja edelläkävijöitä.
Heidän avullaan et vain opi kaikkea sisustamiseen liittyvää, vaan myös inspiroidut, motivoidut ja nautit opiskelusta.

Opiskelu johtaa ehkä uuteen ammattiin tai harrastukseen ja silloin tarvitset uusia kontakteja, joita kouluttajamme voivat sinulle tarjota. 

Tutustu meihin alla ja tule koulutettavaksemme.
Toteutetaan yhdessä unelmasi!

Niina Ahonen
Niina Ahonen

sisustussuunnittelija, puhuja, kouluttaja

Niina  on Sisustusakatemian perustaja ja omistaja. Aurinkoisella ja energisellä Niinalla on myös sisustamiseen liittyvä yritys Stailia Design Oy; Stailiassa hän tekee sisustussuunnitelmia ja erilaisia sisustusprojekteja yritysten kanssa, joten Niinan päivät täyttyvät väreistä, ideoista ja materiaaleista! Niina on toteuttanut upeita sisustussuunnitelmia MTV3:n Kotoisa-ohjelman kahdella viime kaudella ja saatat muistaa hänet myös Pientä Pintaremonttia tai Pientä Mökkiremonttia -ohjelmista. Niina kouluttaa ja luennoi mielellään “räätälöidysti”, oli sitten kyseessä vaikkapa messut tai yritysten tilaisuudet. 

“Rakastan sisustamista, kauniita esineitä ja asioita. Sisustan mielessäni kaikkia tiloja joissa kuljen. Olen hulluna valaisimiin ja kenkiin. Haaveilen matkustamisesta mielenkiintoisiin paikkoihin. Käytän aikaani ja energiaani oman yritykseni pyörittämiseen ja yritän pitää itseni kunnossa monipuolisesti urheillen.”
 

Heidi Lindholm
Heidi Lindholm

sisustus- sekä valaistussuunnittelija

Heidi on opiskellut sisustussuunnittelijaksi Tampereen ammattikorkeakoulussa ja valon arkkitehtuuria Aalto Yliopistossa. Hän on tehnyt pitkän uran IT-alalla mutta vaihtoi opiskelujen jälkeen sisustusalalle unelmiensa perässä. Heidi on ollut mukana perustamassa Sisustusakatemiaa vuonna 2010 ja luentojen lisäksi hän tekee sisustus- sekä valaistussuunnittelua pääasiassa yksityiskoteihin.

“Yksi vahvuuksistani on valaistus. Onnistunut valaistus täydentää kauniin sisustuksen - huonosti toteutettuna se voi taas pilata sen täysin! Sisustaminen tarkoittaa minulle mahdollisuutta lisätä viihtyvyyttä ja estetiikkaa - eli luoda tiloja, joissa oleskeleminen on nautinto. Opettaminen on minulle tietojen ja taitojen jakamista, innostamista ja uusien näkökulmien tarjoamista.”

Leena Rekola
Leena Rekola

teollinen muotoilija, sisustussuunnittelija SI

Leena on valmistunut Kymenlaakson Ammattikorkeakoulusta teolliseksi muotoilijaksi ja aikaisemmin mallinrakentaja-artesaaniksi Ikaalisten Käsi- ja taideteollisuusoppilaitoksesta. Tutkinnot muodostavat monipuolisen kombinaation luovaa kuvantamista, ideointia, tuote- sekä sisustussuunnittelua, graafisen suunnittelun perusteita sekä erilaisia työstötekniikoita niin puun, muovin kuin metallinkin parissa.

“Työssäni sisustusalalla vahvuuteni ovat kokemukseni kokonaissuunnitteluprojektin hallinnasta sekä taitoni visualisoida ajatuksiani kuvallisesti, etenkin perinteisen piirtämismenetelmin. Koen opetustyön erittäin mielekkääksi ja olen alusta asti saanut opetusryhmistäni valtavasti voimaa myös omaan suunnittelutyöhöni.”

Memmu Pitkänen Sisustusakatemia
Memmu Pitkänen

rakennusarkkitehti ja sisustussuunnittelija

Memmu on toiminut sisustussuunnittelijana ja yrittäjänä yli kymmenen vuotta. Hän on opiskellut sisustussuunnittelua Tampereen ammattikorkeakoulussa ja laajentanut osaamistaan rakennusarkkitehdin tutkinnolla. Memmu toimii suunnittelijana ja yrittäjänä kasvavassa suunnittelutoimistossa IDEAA.

“Erilaisten suunnittelutoimeksiantojen, kuten esimerkiksi asuntomessutoteutusten kautta olen saanut seurata alan kehitystä näköalapaikalta. Olipa ajan vallitseva trendi tai tilan käyttötarkoitus mikä tahansa, on osaavalla sisustussuunnittelijalla aina merkittävä vaikutus onnistuneen lopputuloksen saavuttamisessa.

Opetustyössä hyödynnän monipuolista suunnittelukokemustani ja vahvaa yrittäjätaustaani. Tuon oman näkökulmani arkkitehti- ja sisustussuunnitteluun funktionaalisuuden ja mielenkiintoisten yksityiskohtien kautta”

Tiina Mielonen | Sisustusakatemia
Tiina Mielonen

sisustussuunnittelija SI ja valaistussuunnittelija

Tiina on valmistunut muotoilijaksi sekä opiskellut valaistussuunnittelua Aalto yliopiston Valon Arkkitehtuuri koulutuksessa. Hän työskentelee oman yrityksen parissa Kuopiossa, ja hänen erikoisalaa ovat sisustukselliset kokonaisuudet sekä tilaratkaisut kodeissa sekä julkisissa tiloissa. Tärkeintä hänelle on käytännön toimivuus sekä tilan tunnelma, joka muodostuu kokonaisuutena kaikista yksityiskohdista. 

“Rakastan taloja ja koteja! On todella mielenkiintoista ja antoisaa saada olla mukana ihmisten tärkeissä hetkissä, jotka liittyvät kodinmuutoksiin. Koenkin olevani etuoikeutettu saadessani työskennellä alalla, josta oikeasti nautin. 

Pidän tärkeänä kehittää ja haastaa omaa osaamistani jatkuvasti. Haluan auttaa omalta osaltani alalle tulevia jakamalla tietotaitoa, joka minulle on vuosien varrella kertynyt. Samalla saan itse opiskelijoilta paljon uusia ja erilaisia näkökulmia omaan työskentelyyni.”

Sirpa Arbelius| Sisustusakatemia
Sirpa Arbelius

muotoilija, sisustussuunnittelija SI

Sirpa on Karelia ammattikorkeakoulusta valmistunut muotoilija ja hänen opintosuuntanaan oli sisustussuunnittelu. Sirpa on tehnyt pitkän uran hankinta- ja it-aloilla, mutta opiskeli unelma-ammattiinsa 2000-luvun puolella. Hän on suorittanut myös erillisen markkinoinnin tutkinnon ja opiskellut yritystoimintaa. Sisustusakatemian koulutustyön lisäksi Sirpa tekee sisustussuunnittelua yksityisille, yrityksille ja julkisiin tiloihin. 

“Minulle sisustaminen on itsensä toteuttamista, luovuutta, estetiikan ja harmonian vaalimista. Valaistuksen ja pintojen suunnittelu on erityisen antoisaa, koska niissä tunnen todella voivani auttaa asiakasta. On hieno tunne, kun näkee suunnittelutyön valmistuneen, mutta projektin paras palkinto on kuitenkin lopputulokseen ihastunut asiakas.”

Merita Lintula | Sisustusakatemia
Merita Lintula

sisustussuunnittelija SI

Parinkymmenen vuoden ura myynnin asiantuntija- ja koulutustehtävissä vaihtui sisustussuunnitteluun pitkällisen harkinnan ja lukuisien ”tee itse –projektien” ja sisustuskurssien jälkeen.  Merita on opiskellut sisustusalan tutkinnon aikuisena, joten aikuisopiskelijan näkökulma on hänelle erittäin tuttu.  Sisustusakatemiassa luennoinnin lisäksi Merita toimii Nordic Design Academyn tutor-ohjaajana, Sisustusosaajien koordinaattorina sekä tekee sisustussuunnittelutöitä omassa yrityksessään.

“Sisustamisessa minulle on tärkeintä luoda tiloja, jotka tuovat pitkäaikaista iloa, ovat esteettisiä, toimivia ja käyttäjiensä näköisiä.

Oppiminen ja opettaminen antaa energiaa ja laajentaa maailmankuvaa. Ikinä ei ole liian myöhäistä opetella uutta, ja rohkaisen kaikkia tekemään asioita, joita todella haluamme tehdä. Uskalla uskaltaa!”

Tomi Kouvola
Tomi Kouvola

sisustussuunnittelija, luennoitsija

Tomilla on vuosien kokemusta sisustussuunnittelijan työstä erilaisissa kohteissa ja hänellä on ammattitaitoinen tiimi tukenaan. Sisustussuunnittelutyön lisäksi hän esiintyy erilaisissa tapahtumissa ja on tuttu televisiosta ohjelmista T.I.L.A- ja Pientä Pintaremonttia.

Sisustus- ja rakennusmessut ovat Tomille työn puolesta tuttuja. Niissä hän pitääkin luentoja, sisustusklinikoita ja juontoja.

“Haluan tehdä toimivia ja kauniita koteja. Paras palkinto valmistuneesta työstä on, että asiakas toteaa halunneensa juuri tämän näköisen kodin, mutta ei olisi itse osannut koota sitä.

Olen rohkaisija. Mielenkiintoiset väri- ja materiaaliyhdistelmät tuovat kotiin persoonallisuutta. Kauneus sykähdyttää aina kun taas keskinkertaisiin ratkaisuihin turtuu. Sisustaminen on hauskaa.”

Krista Launonen
Krista Launonen

kuvataiteilija, taideterapeutti, luovuusvalmentaja

Krista on viettänyt opiskeluvuotensa Lontoossa opiskellen kuvataidetta, taidehistoriaa ja sisustamista. Hän on työskennellyt yli 15 vuotta aikakauslehdissä toimittajana ja päätoimittajana. Nykyään hän on yrittäjä ja toimii muun muassa taideterapeuttina ja luovuusvalmentajana.

Lisäksi hän on kirjoittanut useita kirjoja intohimoaiheistaan: luovuudesta, väreistä ja kuvista, esiintymisestä ja taiteesta. 

“Sisustaminen tarkoittaa minulle mahdollisuutta lisätä viihtyvyyttä, eli luoda tiloja, joissa oleskeleminen on nautinto.

Opettaminen on minulle tietojen ja taitojen anteliasta jakamista, innostamista ja uusien näkökulmien tarjoamista.”

Niko Raappana Sisustusakatemia
Niko Raappana

valokuvaaja ja videokuvaaja

Niko on toiminut yli kymmenen vuotta ammattivalokuvaajana. Lisäksi hänellä on kolme valokuvausalan tutkintoa: kuvallisen ilmaisun perustutkinto (KIP), valokuvaajan ammattitutkinto (VAT) sekä valokuvaajan erikoisammattitutkinto (VEAT). Valokuvaajana hän on erikoistunut mainosvalokuvaukseen. Valokuvauksen lisäksi hän tekee myös mainos- ja yritysvideoita.

"Inspiroidun väreistä, valoista ja varjoista, sekä niiden vaikutuksesta kuviin. Valokuvaamisessa minua kiehtoo se, kun kuvauskohde herää kuvassa henkiin. Kuvaajana olen tarkka ja ahkera. Pyrin kehittämään itseäni jatkuvasti kuvaajana sekä ihmisenä ja koen, että työkokemukseni ja tietotaitoni ansiosta minulla on kouluttajana paljon annettavaa."

Laura Johansson Sisustusakatemia
Laura Johansson

some- ja viestintäkouluttaja

Laura on kokenut sosiaalisen median ja viestinnän kouluttaja ja konsultti, joka ymmärtää asiakkaan näkökulmat, resurssit ja tarpeet. Aloittelijalle Laura tuo apua oppimiseen, edistyneemmälle hän toimii hyvänä sparraajana. Laura on myös valokuvaaja ja toimittaja. Koulutukseltaan Laura on KTM, tradenomi ja yo-merkonomi.

"Jokainen osaa tehdä sisältöä! Pitää vain aluksi madaltaa kynnystä ja olla siinä vieressä auttamassa alkuun. Haluan inspiroida ja innostaa tekemään oman näköistä, tavoitteellista sosiaalista mediaa."

Petra-Miisa Juusenaho
Petra-Miisa Juusenaho

sisustusarkkitehti SIO, TaM

Toiminut sisustusarkkitehtina vuodesta 2004 lähtien ja ollut mukana moninaisissa opetus- ja koulutustehtävissä jo yli kymmenen vuotta.

Perustanut Tampereen Pyynikille Sisustuskonttori-nimisen suunnittelijayhteisön vuonna 2008, jossa toimii yhteistyössä tällä hetkellä viisi ammattisuunnittelijaa ja naisyrittäjää.

"Projektityöskentely on minulle luovaa kaaoksen hallintaa, jatkuvaa ongelmaratkaisua, verkostoitumista ja tiukoissa aikatauluissa pysyttelyä.

Haluan sisällyttää opetustyöhöni toimivien tilaratkaisuiden ja estetiikan lisäksi myös kenttätyön realismia ja käytännönläheistä otetta."

Lasse Home
Lasse Home

CAD-kouluttaja

Lasse on ollut mukana Sisustusakatemian toiminnassa jo alusta alkaen.

Hän on erittäin pidetty ja Suomen kokenein CAD -kouluttaja. 

“Olen innokas CAD-käyttäjä ja kouluttaja ja ensi kosketukseni CAD-ohjelmiin sain parikymmentä vuotta sitten. Puuhailen monien erilaisten CAD-ohjelmien kanssa, mutta Autodeskin tuotteita olen käyttänyt eniten, vaikka nykyisin olenkin innostunut myös SketchUpista. 

Kun en ole kouluttamassa tai kirjoittamassa koulutusmateriaaleja, minut löytää parhaiten Espoon keskuspuiston kallioilta maastopyöräilemästä.”

Nina Hemming
Nina Hemming

valokuvaaja, 3D-mallintaja sekä tuotesuunnittelija

Ninan valmistuttua valokuvaajaksi hän uppoutui mainosmaailmaan,
pimiöön ja studioon. Kun digi sitten valloitti maailman, tuli kuvaamisesta jotenkin rennompaa, jopa luovempaa. Pimiö ja studio vaihtuivat luonnonvaloon. 

“Matkoilla kamera kulkee aina rinkassa mukanani. Koskaan ei voi
tietää minkä nurkan takana odottaa uusi mykistävä ”sisustusvalokuva”.

Sen lisäksi että kuvaan työkseni valmiita suunniteltuja tiloja,
kerään jatkuvasti raakakuvamateriaalia uusiin sisustustuoteideoihin.”

Anni Savolainen Sisustusakatemia opettaja
Anni Savolainen

sisustussuunnittelun opettaja

Anni on koulutukseltaan tila- ja kalustemuotoilija. Lisäksi hän on täydentänyt koulutustaan mm. rakennussuunnittelun kursseilla. Viimeisimpänä koulutuksenaan Anni on suorittanut myös alan ammatillisen opettajan pedagogisen pätevyyden. Päätoimisesti Anni työskentelee sisustussuunnittelun opettajana ja tekee opetustyön ohella lisäksi sisustussuunnittelua.
 

”Rakastan erilaisia sisustustyylejä ja suhtaudun sisustamiseen intohimoisesti. Suunnittelutyössä pidän erityisesti tilaratkaisujen ja valaistuksen suunnittelusta, koska ne luovat pohjan muulle suunnittelulle. Pidän suunnittelijan työtä myös erittäin palkitsevana: hyvin tehdyllä työllä voi olla suuri vaikutus ympäristöömme ja ihmisten elämään.

Opettajan työssä pidän siitä, että saan jakaa alan tietoa asiasta kiinnostuneille ihmisille ja samalla opin koko ajan itsekin uutta. On mahtava päästä seuraamaan vierestä lahjakkaiden oppilaiden kehittymistä.”

Mari Sinn
Mari Sinn

Sisustussuunnittelija ja artesaani (rakennusrestaurointi)

Mari on opiskellut sisustussuunnittelijaksi Sisustusakatemiassa ja rakennusrestauroinnin artesaaniksi Rasekossa. Hän teki pitkän uran yhdyskuntasuunnittelun puolella, kunnes päätti seurata unelmiaan ja kouluttautua uudelle alalle.

Nykyään Mari konsultoi vanhojen rakennusten omistajia mm. sisustus- sekä materiaaliratkaisuissa ja tekee yhdyskuntasuunnittelun tehtäviä.

”Vahvuuteni on vanhojen rakennusten tuntemus niin kokemus- kuin kirjatiedonkin kautta. Vanhoja rakennuksia korjattaessa ja sisustettaessa tärkeintä on lähteä liikkeelle juuri siitä yksilöstä, jota suunnitellaan.

Jokaisella vanhalla rakennuksella on oma kiehtova historiansa ja omat kerrostumansa. Näitä vaalimalla saadaan aikaan omaleimaisia ja yksilöllisiä sisustuksia, joissa myös historiakerrokset säilyvät!”

Helga Andersson
Helga Andersson

Maisemasuunnittelija – viherrakentaja

Helga on valmistunut suunnitteluhortonomiksi ja omaa yli 20 vuoden kokemuksen sekä pihojen suunnittelusta että niiden toteuttamisesta. Päivätyökseen Helga on jo 10 vuotta toteuttanut pihaunelmia oman yrityksensä PihaKorento Oy:n kautta.

Tällä hetkellä Helga on myös pihasuunnittelijana mukana suositussa MTV3:n Kotoisa-ohjelmassa, jonka myötä kaikki ovat päässet näkemään hänen luomuksiaan kotisohvalta. 

”Tärkeintä pihasuunnittelussa on se, että piha on järkevästi ja estettisesti suunniteltu. Pihan pitää toimia todellisuudessa suunnitelmien mukaan, mutta myös olla kaunis ja yhteensopiva kokonaisuus talon kanssa! Minulle erityisesti pihan valaistus ja helppohoitoisuus ovat tärkeitä lähtökohtia, joihin hyvä rakennuspuolen osaaminen ja kasvitietämys antavat hyvän pohjan.

Opettaminen on minulle tapa jakaa tietoa ja kokemusta eteenpäin, mutta myös tapa inspiroitua uusien ihmisten ja ideoiden kanssa.”

Hanna Niemelä Sisustusakatemia
Hanna Niemelä

sisustussuunnittelija, yrittäjä, KM / luokanopettaja

Hanna on opiskellut sisustussuunnittelijaksi Tampereen ammattikorkeakoulussa ja tehnyt aiemman uransa luokanopettajana. 10-vuotisen yrittäjätaipaleensa aikana Hanna on edennyt kotien suunnittelusta yritysten toimitilojen sekä julkisten tilojen suunnitteluun. Hannan nykyinen yritys KM Interiors Oy on tuonut ympärille muutaman hengen tiimin sekä paljon uutta ajattelua ja energiaa! 

“Työssäni sisustussuunnittelijana parasta on mahdollisuus suunnitella asiakkaan toiveiden ja tarpeiden mukaisia, viihtyisiä, elämyksellisiä ja toimintoja tukevia tiloja. Rakastan kaluste-, väri- ja materiaalisuunnittelua, mutta minua kiehtoo myös projektinhallinta, eli kuinka laaja suunnitteluprojekti johdetaan hallitusti alusta loppuun. Viihdyn luovassa ja ihmisläheisessä työssäni ja jaan mielelläni kokemuksiani ja oppejani alan opiskelijoille.”

Marion Fagerström Sisustusakatemia
Marion Fagerström

sisustussuunnittelija

Marion muutti rakkaan harrastuksensa ammatiksi ja perusti Mella Design -sisustussuunnittelutoimistonsa vuonna 2021. Hän on opiskellut muun muassa Sisustusakatemiassa. Marion on suunnitellut kotien sisustuksia, keittiöitä ja kylpyhuoneita mutta myös julkisia tiloja, toimistoja ja vastaanottotiloja. Työ on hänelle intohimo ja kutsumusammatti. Aiemmin Marion toimi lähes 20 vuotta kansainvälisessä yrityksessä asiantuntijatehtävissä ja projektipäällikkönä. Hänellä on myös 30 vuoden kokemus asiakaspalvelusta. Marion on sisustajana käytännönläheinen, innovatiivinen ja organisointikykyinen.

”Tiedän, miten asiakkaiden kanssa onnistuu parhaiten. Pitkä kokemus on antanut vahvat projektinhallintataidot. Neljän lapsena äitinä tunnen hyvin myös lapsiperheiden arjen tarpeet. Ulkomailla vietetyt vuodet ovat rikastuttaneet näkemystäni ja tuoneet sisustamiseen poikkeuksellisia ideoita ja ratkaisuja. Haluan työssäni lisätä elämäniloa ja toteuttaa ihmisten unelmia.”