Opettajamme

Opettajamme

Opettajamme ovat oman alansa osaajia ja huippuja. He ovat luovia alansa kehittäjiä ja edelläkävijöitä.
Heidän avullaan et vain opi kaikkea sisustamiseen liittyvää, vaan myös inspiroidut, motivoidut ja nautit opiskelusta. Opiskelu johtaa ehkä uuteen ammattiin tai harrastukseen ja siinä tarvitset uusia kontakteja joita opettajamme voivat sinulle tarjota. 

Tutustu meihin alla ja tule opetettavaksemme.
Toteutetaan yhdessä unelmasi!

Niina Ahonen
Niina Ahonen

stailaaja, sisustussuunnittelija

Niina  on Sisustusakatemian perustaja ja omistaja.
Aurinkoisella ja energisellä Niinalla on myös muita sisustamiseen ja stailaukseen liittyviä yrityksiä kuten Stailia Design. Stailiassa hän stailaa päivätyökseen asuntoja ja tekee sisustussuunnitelmia, joten päivät täyttyvät väreistä, ideoista ja materiaaleista. Monet tuntevatkin hänet televisiosta Pientä Pintaremonttia -ohjelmasta, jossa hän on ollut mukana syksystä 2011 asti.  

“Rakastan sisustamista, kauniita esineitä ja asioita. Sisustan mielessäni kaikkia tiloja joissa kuljen. 

Olen hulluna valaisimiin ja kenkiin. Haaveilen matkustamisesta mielenkiintoisiin paikkoihin.
Käytän aikaani ja energiaani oman yritykseni pyörittämiseen ja kotona koitan pysyä
kahden teini-ikäisen vauhdissa.”
 

Heidi Lindholm
Heidi Lindholm

sisustus- sekä valaistussuunnittelija

Heidi on opiskellut sisustussuunnittelijaksi Tampereen ammattikorkeakoulussa ja valon arkkitehtuuria Aalto Yliopistossa. Hän on tehnyt pitkän uran IT-alalla mutta vaihtoi opiskelujen jälkeen sisustusalalle unelmiensa perässä.
Heidi on ollut mukana perustamassa Sisustusakatemiaa vuonna 2010 ja luentojen lisäksi hän tekee sisustus- sekä valaistussuunnittelua pääasiassa yksityiskoteihin.

“Yksi vahvuuksistani on valaistus. Onnistunut valaistus täydentää kauniin sisustuksen - huonosti toteutettuna se voi taas pilata sen täysin! Sisustaminen tarkoittaa minulle mahdollisuutta lisätä viihtyvyyttä ja estetiikkaa - eli luoda tiloja, joissa oleskeleminen on nautinto.

Opettaminen on minulle tietojen ja taitojen jakamista, innostamista ja uusien näkökulmien tarjoamista.”

Leena Rekola
Leena Rekola

teollinen muotoilija, sisustussuunnittelija SI

Leena on valmistunut Kymenlaakson Ammattikorkeakoulusta teolliseksi muotoilijaksi ja aikaisemmin mallinrakentaja-artesaaniksi Ikaalisten Käsi- ja taideteollisuusoppilaitoksesta. 

Tutkinnot muodostavat monipuolisen kombinaation luovaa kuvantamista, ideointia, tuote- sekä sisustussuunnittelua, graafisen suunnittelun perusteita sekä erilaisia työstötekniikoita niin puun, muovin kuin metallinkin parissa.

“Työssäni sisustusalalla vahvuuteni ovat kokemukseni kokonaissuunnitteluprojektin hallinnasta sekä taitoni visualisoida ajatuksiani kuvallisesti, etenkin perinteisen piirtämismenetelmin.

Koen opetustyön erittäin mielekkääksi ja olen alusta asti saanut opetusryhmistäni valtavasti voimaa myös omaan suunnittelutyöhöni.”

Virpi Fabritius
Virpi Fabritius

tila- ja sisustussuunnittelija, teknikko, värisuunnittelija

Virpi on toiminut sisustusalla yrittäjänä 10 vuotta ja sen lisäksi hän tekee Tikkurila Oyj:n toimeksiannosta värisuunnittelijana konsulentti-keikkoja alan myymälöissä ja tapahtumissa eripuolella Suomea.

“Ammatillinen intohimoni sisustamisen saralla on erityisesti värit, pinnat, erilaiset materiaalit, sekä valaistus. Sisustaminen on minulle tapa ajatella asioita kokonaisvaltaisesti, kestävän kehityksen periaatteella. Pohjatyöt ovat ne tärkeimmät - myös sisustamisessa.

Luonto on lähellä sydäntäni ja asummekin maaseudun rauhassa. Vapaa-aikana harrastan yhdessä mieheni ja koiriemme kanssa luonnossa liikkumista ja Lapin kutsu on sydämessäni.”

Merita Lintula | Sisustusakatemia
Merita Lintula

sisustussuunnittelija

Parinkymmenen vuoden ura myynnin asiantuntijatehtävissä vaihtui sisustussuunnitteluun pitkällisen harkinnan ja lukuisien ”tee itse –projektien” ja sisustuskurssien jälkeen.  Merita on opiskellut sisustussuunnittelijaksi Salon seudun ammattiopistossa.  Sisustusakatemiassa luennoinnin lisäksi hän tekee sisustussuunnittelu- ja myyntikuvausviimeistelytöitä omassa yrityksessään.

“Sisustamisessa minulle on tärkeintä luoda tiloja, jotka tuovat pitkäaikaista iloa, ovat esteettisiä, toimivia ja käyttäjiensä näköisiä.

Oppiminen ja opettaminen antaa energiaa ja laajentaa maailmankuvaa. Ikinä ei ole liian myöhäistä opetella uutta, ja rohkaisen kaikkia tekemään asioita, joita todella haluamme tehdä. Uskalla uskaltaa!”

Tomi Kouvola
Tomi Kouvola

sisustussuunnittelija, luennoitsija

Tomilla on vuosien kokemusta sisustussuunnittelijan työstä erilaisissa kohteissa ja hänellä on ammattitaitoinen tiimi tukenaan. Sisustussuunnittelutyön lisäksi hän esiintyy erilaisissa tapahtumissa ja on tuttu televisiosta ohjelmista T.I.L.A- ja Pientä Pintaremonttia.

Sisustus- ja rakennusmessut ovat Tomille työn puolesta tuttuja. Niissä hän pitääkin luentoja, sisustusklinikoita ja juontoja.

“Haluan tehdä toimivia ja kauniita koteja. Paras palkinto valmistuneesta työstä on, että asiakas toteaa halunneensa juuri tämän näköisen kodin, mutta ei olisi itse osannut koota sitä.

Olen rohkaisija. Mielenkiintoiset väri- ja materiaaliyhdistelmät tuovat kotiin persoonallisuutta. Kauneus sykähdyttää aina kun taas keskinkertaisiin ratkaisuihin turtuu. Sisustaminen on hauskaa.”

Sisustusakatemian opettaja Varpu Kuusela-Utriainen
Varpu Kuusela-Utriainen

sisustussuunnittelija, tv-ohjaaja ja -tuottaja

Varpu on opiskellut Vanhan Ateneumin opilaitoksessa kamerataiteen linjalla 4 vuotta, jonka jälkeen hän on toiminut Tukholman Sveriges-Radio-TV’n ohjaajaharjoittelijana ja jopa 23 vuotta “Maikkarissa”

Varpu on ollut luomassa MTV’lle sisustusaiheista “T.i.l.a” tv-sarjaa, jota hän ohjasi 8 vuotta.

 

“Monivuotinen tv-työskentely kolmiulotteisissa tiloissa valojen, värien, materiaalien ja vaihtuvien esiintyjien kanssa on luonut hyvän pohjan myös sisustussuunnittelijan työlle. Se on vahvistanut myös taitoa nopeaan havainnointiin.

Työ viehättää ja ilahduttaa minua – on riemastuttavaa kohdata luokassa kiinnostuvia katseita. Koen opetustoimen luovana ja koen onnistmista.”

Heidi Laakso-Kuivalainen
Heidi Laakso-Kuivalainen

historiallisten rakennusten sisätilojen sisustusasiantuntija

Työskentelee perustamassaan suunnittelutoimistossa joka on erikoistunut vanhojen talojen sisätilasuunnitteluun. Heidi on tehnyt kandidaatintutkielman rakennustutkimuksesta Helsingin yliopistossa. Lisäksi hän on opiskellut museologiaa, taidehistoriaa ja kulttuuriperinnön opintoja yliopistossa.

“Vanhat rakennukset ovat lähellä sydäntäni ja minusta on ihanaa suunnitella asiakkailleni juuri heille sopivia koteja, joiden kauneudesta ja toimivuudesta on heille iloa joka päivä.

Opettajana iloitsen myös siitä miten opiskelijat löytävät oman tyylinsä ja saavat rohkeutta rakentaa omaa identiteettiään sisustajana.”

Krista Launonen
Krista Launonen

kuvataiteilija, taideterapeutti, luovuusvalmentaja

Krista on viettänyt opiskeluvuotensa Lontoossa opiskellen kuvataidetta, taidehistoriaa ja sisustamista. Hän on työskennellyt yli 15 vuotta aikakauslehdissä toimittajana ja päätoimittajana. Nykyään hän on yrittäjä ja toimii muun muassa taideterapeuttina ja luovuusvalmentajana.

Lisäksi hän on kirjoittanut useita kirjoja intohimoaiheistaan: luovuudesta, väreistä ja kuvista, esiintymisestä ja taiteesta. 

“Sisustaminen tarkoittaa minulle mahdollisuutta lisätä viihtyvyyttä, eli luoda tiloja, joissa oleskeleminen on nautinto.

Opettaminen on minulle tietojen ja taitojen anteliasta jakamista, innostamista ja uusien näkökulmien tarjoamista.”

Petra-Miisa Juusenaho
Petra-Miisa Juusenaho

stailaaja ja sisustussuunnittelija SIO, TaM

Toiminut sisustusarkkitehtina vuodesta 2004 lähtien ja ollut mukana moninaisissa opetus- ja koulutustehtävissä jo yli kymmenen vuotta.

Perustanut Tampereen Pyynikille Sisustuskonttori-nimisen suunnittelijayhteisön vuonna 2008, jossa toimii yhteistyössä tällä hetkellä viisi ammattisuunnittelijaa ja naisyrittäjää.

"Projektityöskentely on minulle luovaa kaaoksen hallintaa, jatkuvaa ongelmaratkaisua, verkostoitumista ja tiukoissa aikatauluissa pysyttelyä.

Haluan sisällyttää opetustyöhöni toimivien tilaratkaisuiden ja estetiikan lisäksi myös kenttätyön realismia ja käytännönläheistä otetta."

Elisa Hillgen
Elisa Hillgen

tila- ja valaistussuunnittelija, valaistuskoordinaattori

Elisan koulutustausta on monipuolinen yhdistelmä sisustus-, rakennus- ja valaistusalan opintoja. Valaistuksen pariin hän suuntautui kymmenisen vuotta sitten ryhtyessään valaisinliikkeen yrittäjäksi, samalla kouluttautuen syvemmälle valaistuksen ja valaistussuunnittelun pariin.

Lisäksi Elisa on viime vuosina toiminut valaistusalan kouluttajana eri oppilaitoksissa, kirjoittanut valaistusalan artikkeleita sekä ohjannut Guerrilla Lighting -valaistustempauksia Suomessa ja ulkomailla.
 

"Valaistus on minulle suuri intohimo ja ehtymätön puheenaihe. Valaistuksen alalla et ole koskaan valmis - on aina opittava lisää, päivitettävä tietoja ja seurattava mitä maailmalla tapahtuu. Valaistus koskettaa meitä kaikkia, siksi se on aiheena niin tärkeä ja kunnioitettava."

Lea Sämpi
Lea Sämpi

rakennnusarkkitehti sekä sisustussuunnittelija

Lea on innokas kehittäjä ja opiskelija, jolla on kymmenien vuosien kokemus ja osaaminen alalta. Hän on valmistunut rakennus- arkkitehdiksi ja aloittanut sen jälkeen yrittäjänä perustamassaan  suunnittelutoimistossa. Lisäksi hän on työn ohessa hankkinut markkinointialan sekä yrittäjätutkinnon, laajemman energialaskijan pätevyyden ja sen lisäksi oman alan pedagogisen tutkinnon.  

“Olen ollut unelma-ammatissa ja yrittäjänä 22 vuotta. Vahvuuteni ovat idearikkaus, iloisuus ja asiakaslähtöisyys.

Haluan auttaa ja jakaa kaikkea oppimaani ammattitaitoa ja yrittäjyyttä avoimesti. Kannustaa rohkeisiin muutoksiin elämässä, kuten yrittäjyyteen sekä omien unelmien seuraamiseen.”

Anu Tuomikoski
Anu Tuomikoski

stailaaja, sisustussuunnittelija

Tyyliltään ajaton, skandinaavisia ja puhtaita linjoja sekä modernia linjoja suosiva Anu on klassikoista inspiroituja. Erityisesti tanskalainen design, designvalaisimet ja valokuvaus ovat hänelle tärkeitä inspiraation lähteitä. Lisäksi hän valokuvaa kohteensa sekä kirjoittaa stailauksistaan kertovaa blogiaan.

“Sisustaminen on minulle muutakin kuin työ; se on elämäntapa.  Seuraan tiiviisti alan trendejä blogeista ja sisustuslehdistä, ajan hermolla vahvasti pysyminen onkin vahvuuteni sekä stailaajana että suunnittelijana.   

Sosiaalisen median merkitys eri kanavissa ovat tehokkaita markkinointikanavia ja käteviä työvälineitä suunnittelijan työssä.”

Tiina Avoranta
Tiina Avoranta

tekstiiliasiantuntija, sisustussuunnittelija

“Onnistuneeseen sisustamiseen tarvitaan värisilmän lisäksi, ripaus vastakohtia ja toimivien ideoiden kokonaisuus. Niin, että jokainen sisustettava kohde on käyttäjänsä näköinen.”

Lasse Home
Lasse Home

insinööri ja CAD-Kouluttaja

Lasse on ollut mukana Sisustusakatemian toiminnassa jo alusta alkaen.

Hän on erittäin pidetty ja Suomen kokenein CAD -kouluttaja. 

“Olen innokas CAD-käyttäjä ja kouluttaja ja ensi kosketukseni CAD-ohjelmiin sain parikymmentä vuotta sitten. Puuhailen monien erilaisten CAD-ohjelmien kanssa, mutta Autodeskin tuotteita olen käyttänyt eniten, vaikka nykyisin olenkin innostunut myös SketchUpista. 

Kun en ole kouluttamassa tai kirjoittamassa koulutusmateriaaleja, minut löytää parhaiten Espoon keskuspuiston kallioilta maastopyöräilemästä.”

Nina Hemming
Nina Hemming

valokuvaaja, 3D-mallintaja sekä tuotesuunnittelija

Ninan valmistuttua valokuvaajaksi hän uppoutui mainosmaailmaan,
pimiöön ja studioon. Kun digi sitten valloitti maailman, tuli kuvaamisesta jotenkin rennompaa, jopa luovempaa. Pimiö ja studio vaihtuivat luonnonvaloon. 

“Matkoilla kamera kulkee aina rinkassa mukanani. Koskaan ei voi
tietää minkä nurkan takana odottaa uusi mykistävä ”sisustusvalokuva”.

Sen lisäksi että kuvaan työkseni valmiita suunniteltuja tiloja,
kerään jatkuvasti raakakuvamateriaalia uusiin sisustustuoteideoihin.”

Anu Sauramaa
Anu Sauramaa

artenomi, sisustussuunnittelija

Anu on opiskellut sisustussuunnittelijaksi täydentääkseen artenomin opintojaan sekä käynyt Turun maalariammattioppilaitoksessa opiskelemassa perinteisiä pintakäsittelytekniikoita ja erikoismaalaamista, mm. marmorointia ja ootrausta.

Lisäksi hän on perehtynyt asumisterveysasioihin.

“Erikoisosaamistani ovat vanhat talot, niiden rakenteet ja materiaalit, erityisesti pinkopahvitus ja tapetointi.

Minulle on tärkeää, että ihmiset oppivat korjaamaan vanhoja taloja hengittävillä materiaaleilla. Minusta neuvonta- ja opetustyö on hauskaa. “